Emilia som dog 31 Maj 2011 (rätta datumet om det är fel) av Endometrios på grund av läkarslarv. Jag har många gånger undrat: HUR MÅNGA DOLDA ENDOMETRIOS-FALL FINNS DET ? som aldrig kommer ut offentligt som ser ut som Emilias? Jag tänker ofta på Daniel och hans familj när det så fint sitter och pratas om Endometrios av Endometriosspecialister i alla sorters Media, hur känner dem då? Detta nedan Daniel skrev till mig är så djävla skandal. SÅ VÄRDERADES HANS ÄLSKADE SYSTER, efter ALLT hon gått igenom innan hon avled av sviterna oupptäckt Endometrios, som hennes familj gått igenom både att se Emilia lida och efter hennes bortgång med sorg. Jag är så evigt tacksam att vi funnit andra lösningar för Evelina annars vet jag inte vart eller vad som hänt henne. JAG KOMMER ALLTID HA KOLL PÅ HENNE OCH HENNES ENDOMETRIOS I BEMÖTANDE, TABLETTINTAG DÅ EVELINA ÄVEN HAR APC. Hur många gånger har jag inte sagt vid läkarbesök med Evelina: Nej! de tabletterna skall man inte äta om man har APC, DE: jamen det påverkar inte hennes APC med att ta dessa tabl, JAG: oki! TAR DU HERR DOKTOR ANSVAR ÖVER OM HON FÅR EN BLODPROPP? då strök han tabletten från pappret. DU Dr. M-O läser säkert min blogg som alla andra 100 000 följare jag snart är uppe i. Alltså var du medveten om denna medicins påverkan på APC. Jag kommer VAKA över hennes som en HÖK vad ni skall stoppa i henne. För er är hon BARA en patient men för mig och min man VÅR ÄLSKADE, KÄMPANDE DOTTER MED DEN SVÅRASTE GRADEN ENDOMETRIOS.

            OBS!! 31 Maj borde vara den stora Endometrios dagen.

1Daniel Wellsten2015-11-24 07:48, GMT +1

Det där var min syster.....
 
Om tidningarna skulle skriva om alla fel som begicks i Miias fall, skulle det bli tjocklek "Krig och fred"
 
De tog min syster ifrån mig; jävla läkare, & när vi stämde & processade det så fick vi avslag på avslag "sjukhuset hade inte gjort ngt fel", enligt sjukvårdsförsäkringen, men till slut fick vi skamsumman 50.000.-
 
Vi var inte ute efter pengar i sig, utan att det skulle SVIDA för sjukhuset/ staten som tillåter sådant att hända!
Vi fick en skamsumma "för att täcka begravning & det runt om"....

Svara
1-1Mari Ferrou2016-04-01 20:35, GMT +1

Hej Daniel!
Jag vill av hela mitt hjärta beklaga det som hände din syster, jag beklagar djupt. Ni har bara inte sorg av att ha förlorat henne utan sorgen ni gick igenom över att se hennes sjuk och smärtan, maktlösheten och utsattheten ni gick igenom tillsammans när de fullständigt sket i henne (min starka åsikt och den står jag för, jävla idioter som tog hennes liv) Nej! pengar kan aldrig ersätta ett liv men jag förstår fullt ut att ni hade ett starkt motiverat syfte. Det gör mig vansinnig att jag tror det hänt fler i det dolda. Att få den lilla summan är som att spotta din syster och er i ansiktet och det skulle vara intressant att få veta om Miia och ni fått en ursäkt ÄVEN OM DEN ALDRIG SKULLE KUNNA FÅ MIIA TILLBAKA. Detta är med andra ord Endometriosvården Sverige i ett nötskal. Kramar om dig och din familj från mig och min fam.
OBS! Förlåt att detta svar dröjt, jag såg det nu.

             http://www.aftonbladet.se/halsa/article14269375.ab 


Kopierat från Endometrios Sverige:


Daniel Fd Wellsten Andersson till Endometrios i Sverige

Aldrig känner en storebror sig så maktlös som när han ser sin lillasyster, som han lovat skydda mot allt ont i världen, tyna bort bit för bit, pga att läkarma inte tar henne och hennes problem på allvar!

Hej, jag är Emilias storebror; eller Miia som hon föredrog att bli kallad...
...ni vet, kvinnan som 2011-05-31 gick bort efter ca 9 månaders kamp mot läkare och Endometrios i tarmen!
Det går inte en dag utan att jag önskar jag kunde vrida tillbaka tiden, trycka läkarna i väggen och KRÄVA att de gör det de skulle; operera hennes jäkla tarm, sätta in det förbannade stålnätet, som skulle hålla passagen öppen, så hon sluppit både dra på sig följdsjukdomar för att tarmen inte funkade som den skulle, samt sluppit sin smärta!

Miia var den mest godhjärtade individ jag någonsin varit med om! 💖💖💖
Hon, om någon gjorde sig verkligen förtjänt av att vandra denna jord, men rycktes bort endast 27 år gammal!
Trots sina egna problem, var hon mitt starkaste stöd i mina egna diagnoser; ADD & BPD; vi stödde och stöttade varandra så mycket vi orkade!

Jag saknar henne så, så enormt! 😥💖😥💖😥💖😥💖😥

Men detta inlägget handlar inte om mig och MIN smärta, utan om ER kamp; ER smärta, som ni bär på dagligen!
Ni är hjältar i er egen rätt!
Ni kämpar i motvind, där skolsystrar och gynekologer sveper problemen åt sidan som "bara lite menssmärtor" och annan BS!
Ni är hjältar som kämpar mot läkare som ignorerar era problem och en bedövande smärta, som att glödande knivar attackerar era äggstockar (det var en av Miias förklaringar på det) men ni kämpar vidare!

Kämpa! Kämpa för er egen rätt! Kämpa för era medsystrars rätt och kämpa för Miias goda minne! 💖💖💖💖

http://docplayer.se/4731757-Emilia-dog-efter-att-ha-nekats-vard-nu-anmals-sahlgrenska-metro.html