Detta fanns inte i hennes värld innan hennes Radikal Hysterektomi. Det är inte så att hon tackade *ja* på två sekunder heller, hon ville tänka igenom det i ett par dgr. sådan är vår dotter, hon har aldrig haft *stort huvud* för det som är lite extra runt hennes person. Jag är stolt över det att hon inte skryter om sig själv när det varit ngt speciellt som gäller henne utan hon är bara *Evelina*. Evelina har alltid varit jordnära, väldigt nära sig själv, kan det bero på hennes medialitet? Ibland undrar vi, jag och min man, vart Evelina varit i livet idag om de upptäckt hennes Endometrios i tid, rättare sagt om de lyssnat på mitt tjat om att jag har Endometrios och att jag var säker på att Evelina har fått ärva det av mig. Det har dem bara viftat bort. Jag har skrivit det förut på min blogg att det är 7% risk att dottern får endometrios efter sin mamma, om mamman nu har endo. Jag vet inte vart det procentuella talet ligger om man får endometrios utan ärftlighet. Jag bara vet att var femte, tionde kvinna får endometrios. De flesta säger var tionde men det pendlar beroende på vem som yttrar sig. Någons studie på det finns ju inte. Jag är däremot säker på att det finns fler dolda fall av endometriosdrabbade. Jag vet att Evelina kommer klara sitt nya uppdrag galant. Men det är ju klart, avundsjuka kan ju sätta käppar i hjulet för henne, de små råttorna.

Nu skall jag fortsätta sticka. Håller på med en mössa och "bluff-olle" som jag kallar det.