Hon har aldrig träffat hen, lyckades får prata med hen efter 1 1/2 år. Kan det vara min välbesökta blogg kanske? Nä det kan jag väl aldrig tro. Det är ju MIN blogg, mina ord, mina känslor och mina anhörigupplevelser. När vi i familjen satt och Söndagsfikade igår märkte jag något med Evelina, något jag inte sett förut. När bara hon och jag satt kvar frågade jag vad som stod på, hon började gråta, sade: jag orkar inte med denna smärta längre mamma, jag känner jag fått kämpa mot vården sedan dag 1 med denna sjukdom, jag märker själv att jag orkar inte vara ödmjuk längre när jag kontaktar Gyn, jag bryr mig inte längre att tänka på att den som jag får prata med inte kan hjälpa hur jag blir bemött vid gynkontakt. Jag känner att krafterna håller på att ta slut, jag har börjat få smärtångest sedan en tid tillbaka, inte bara den vanliga ångesten men inte velat berätta det för er för jag visste inte vad som hände med mig, på endometriosforumen har jag fått veta att många kan få som jag när de har djävulskt ont och det kallas visst smärtångest. Hon förklarade hur hon känner och hur hon blir. sedan berättade hon att flera har samma upplevelser från linköping, så det är en tröst att det inte bara är jag, de har heller ingen vårdplan för framtiden och hänger lika löst i vårdsnöret som jag. En tjej sade igår att hon hade fått världens utbrott på plats efter en undersökning för de bara skickar hem henne med orden, det är nog inte här du skall vara utan har du kontaktat Psyk, vi alla på forumet bara skrek, förstod hur illa vi verkligen blir behandlade, det blev ramaskri. Hennes föräldrar skulle anmäla eller något. Vi fick även veta vem som sade det till henne. Hon sade att hon hellre dör med sin Endometrios än går till läkare igen. Jag förstod hennes känslor, vi stöttade henne och sade att hon måste stå på sig, att hädanefter måste hon ta med sig sina föräldrar och vi gav henne massa annat stöd med råd och tröst. Då insåg jag att de leker med våra LIV mamma, våra dyrbara liv och vår dyrbara tid. Vi får verkligen ingen hjälp. Jag har blivit motarbetad ända sedan vi började gå till läkare för att hitta vad det kan vara för fel på mig, blev det bättre i bemötandet när jag fick min DIAGNOS ENDOMETRIOS med det? Va? NÄ!!! MISSTRODD det är vad jag blivit och allt skit de spytt ut mot mig, men jag har kommit fram till att det beror på ngn sorts projektion, deras okunskap om Endometrios har blivit en sorts misstro från läkarna till patient, på mig/oss med Endometrios för de kan ingenting om det. Det är vi Endometriospatienter som får ta deras skit för de kan ingenting när vi kommer för att få hjälp. Kränka oss, misstro oss, det är dem bra på för de tror vi spelar ett spel. Jag orkar verkligen inte mer mamma. Jag känner mig så maktlös. Det är inte ofta hon gråter men nu kom tårarna på oss bägge två. Jag känner mig otroligt skyldig då det är min Endometrios hon fått. Hon får kämpa så mot Endometriosvården även INNAN MIN BLOGG, för jag har inbillat mig en tid att min blogg blir Evelina straffad för när hon kontaktar Gyn, för hjälp av något slag. Endometriosboken är klar men jag har en del att ändra i den.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Vi skickade detta mail idag till Gyn i Linköp:


Hej!

Vi har några frågor.


Är Journaländringen för Evelina klar?

Om så är fallet ber vi om att det skall skickas till Evelina.


Tre gånger den senaste tiden har Evelina ringt gynmottagningen i Linköping för att be om en kontakt med sin läkare. Första gången: Sköterskan går in på Evelinas Journal, informerar sedan Evelina att hen har så mycket att göra. Andra gången: Sköterskan går in på Evelinas Journal, hen är ledig. Tredje gången: det vill säga idag, hen har så mkt att göra långt fram. När de talades vid första gången och senast, lovade hen henne att vara hennes läkare, som var meningen från allra första gången, syftet med att L.H flyttade över henne till hen till Linköping. Hen lovade henne att hon kunde ringa honom när det behövdes.
Evelina behöver några intyg. 1) Intyg till försäkringskassan och Arbetsgivaren som skall intyga att Evelina har Endometrios gällande Karens. 2) Evelina behöver ett intyg till sin arbetsgivare och sitt försäkringsbolag angående ****************************************************** DÄRAV KONTAKT MED ER de senaste 3 gångerna, dels för recept på det du skrev ut för att kunna bryta smärtorna som hon fått ******************då hon fått både blödningar ***************och smärtor, det är ju inte länge sedan hon opererade sig (******************) Sedan operationen i september har hon inte varit hemma, inte ens vid skoven, då har alvedon 665mg 1ggr 1ggr 1ggr hjälpt så hon kan jobba men efter ********* hjälpte inte längre det utan fått ta 665mg 2ggr 3 som inte hjälpte heller men hade hon fått snabbt recept då hon började ringa er på Diklofenak och "morfinet" som hon tar i "Nödfall" på kvällen innan hon skall sova med sista alvedonet och diklofenaket då hon har riktigt, riktigt ont i tid för att själv kunna bryta smärtan så hade hon förhoppningsvis inte haft lika ont som hon har nu. Hon var hemma förra måndagen, sedan har hon kämpat på, idag kämpade hon sig igenom planeringsdagen men kommer vara hemma resten av veckan för att försöka bryta smärtan rejält med att lägga till morfinet 1st per dygn i en v med Diklofenaken och Alvedonet, så har Gynekolog L.H lärt henne göra här i Norrköping. Hon laborerar alltså inte själv.

Idag när Evelina ringer er och ber om intyg säger sköterskan MEN DU KAN INTE FÅ MER VÄRKTABLETTER !!!! nu undrar vi, vad står det i sköterskornas informationsjournal från er egentligen? EVELINA HADE INTE ENS NÄMNT ngt om farmaka. Evelina fick markera: Sa jag ngt om värktabletter? Gjorde jag det? Sedan upplyste Evelina ännu en gång VAD HON BAD OM.
OM jag hade fått önska hade Evelina inte ärvt min Endometrios eller min mans APC. Hon hade kunnat gå hur långt som helst i sitt liv. Det är ingen missbrukare, det är en karriärskvinna. Hon hade företag som 18åring. Jag känner ingen med sådan kämparglöd när Endometriosen hindrat henne gång på gång men jag/vi märker att det går inte mkt längre utan vårdplan, utan en och samma läkare.

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Nu får vi se hur långt tid svar kommer på det mailet.