När en Endometriospatient har provat precis allt i medicinväg för att få bort smärtan så bör man ha rätten att ta bort allt som ställer till det. Ju längre tiden går desto sämre chans att Evelina kan leva ett drägligt liv efter en slutgiltig operation om hon nu skulle få ngn. I våra Endometriosgrupper på sociala medier vi är med i HAR MÅNGA som Evelina med ENDOgrad 4  FÅTT VÄLJA OM DE VELAT OP BORT ALLT då de *som Evelina* provat allt men inget hjälpt.... VARFÖR GÄLLER DET INTE EVELINA ??????? DENNA TEXT HAR EVELINA SKRIVIT I EN AV ENDOGRUPPERNA SOM ETT SVAR PÅ EN TRÅD: Jag har opererats i grk 3ggr. Utan min doktor där hade jag varit död. Så ja, mig har det hjälpt då jag iallafall får lite chans att andas under 1år innan det blir värre igen. 

Blir sammanvuxen med ändtarm, äggstockar vridna uppåt och bakom livmodern där dem sitter fast med ändtarmen, cystor osv. 

I Sverige öppnade dem mig 2ggr. FÖRSTA gången hade jag ingen ENDO men  dem såg sammanväxningar och cystor men rörde inget utan stängde mig och andra gången 2 år senare var det som ett stort enda paket och då vågade dem inte röra för det inte gick att röra innan det började blöda jättemkt, dem blev rädda o stängde mig då fick jag även min diagnos SVÅRASTE GRADEN ENDOMETRIOS OCH ATT JAG NU INTE KUNDE FÅ BARN.  BER PÅ MINA BARA KNÄN MED HJÄLP AV MAMMA och PAPPA OM EN REMISS (som tog 6 månader) TILL UPPSALA FÖR EN SLUTGILTIG OP men när vi kom dit säger GURUN att det var en second opinion och sedan säger efter att han undersökte mig att jag inte har endometrios och inga sammanväxningar genom en vanlig undersökning. 

Jag vägde 42 då. Hade gått från 50-42kg och det gick bara neråt. Kunde inte äta eller dricka, bara näringsdrycker. Sen blev jag i samma veva lovad ett team som skulle samlas i lkpg för arr försöka lossa på allt men inget hände, väntar än idag och det var flera år sen nu. Åkte till Grekland och tänkte. Antingen dör jag eller blir bättre. Blev bättre under 1års tid lite mer sen kom allt tillbaka igen vilket min gyndoktor inte trodde var en möjlighet , men han blev förvånad att det växte tills sig så snabbt på mig. Han gjorde om samma igen, jag blev bättre, sen var jag bra över 1 år. Sen värre. Åkte tbx, det hade dock inte vuxit till sig på samma sätt men han tog bort sånt som behövde rensas. Sen gjorde han så att han klippte av mina nervtrådar från äggstockar till hjärnan. En metod som kallas Luna. Har varit bättre i perioder och har inte samma dragningar än så länge i äggstockarna som förr då jag knappt inte kunde gå förens jag fick sätta mig, peppar peppar så har jag inte vridna äggstockssmärtor men har andra fruktansvärda smärtor igen och jag vill ta bort allt!! Men det är en evig kamp med vården. 

Vissa säger att dem blir bättre o andra inte. Verkar som vissa själv får välja, jag har bett om det i 5 år men dem vägrar. 

Jag kan inte ens ta alla hormonmediciner och värktabletter för jag är APC- hög risk för blodproppar. Så jag har gått på synarela i 4-5år blandat med en grekisk spruta. Fick förra veckan veta att jag fått benskörhet pga hormonmedicinen och ja. 

Därför vill jag ännu mer bara göra en hysterektomi för att veta att jag iallafall har försökt rädda mig själv på alla sätt och vis. 

Jag kanske kommer behöva ta värktabletter ngn gång ibland men inte varje Dag som jag gör nu och dem hjälper knappt. 

Tar dubbeldos morgon o kväll av min hormonmedicin för annars blöder jag då läkaren säger att min endometrios är mkt aggressiv. 

(Men ändå gör dem inget åt det). 

Jag börjar ge upp. Efter alla år så börjar jag ge upp och kroppen säger ifrån för längesen. Vet inte hur länge till jag faktiskt ska orka kämpa. Eller gör jag ens det längre ? 

Jag vet inte. 

Sista "läkaren" jag träffade sa att endometrios är såhär. 

Jag beklagar att du har det och jag beklagar att du bor hemma när du är 30 (för jag sa att jag ej kan ta hand om mig själv med dem här smärtorna)

Men han menade på det att nu har jag endometrios och jag måste lära mig leva med smärtorna för jag kommer ha dem hela livet och han beklagar att jag måste bo hemma för att jag inte kan ta hand om mig själv. Men det fanns inget han kunde göra. 

Han är inte ngn guru eller Gud. 

Sen var det läkarsamtalet slut. 

Han skulle försöka skicka ut en förfrågan om ngn ville ta på sig mitt fall. Det har gått över 1månad men det är lika tyst som i graven. 

ENDOMETRIOSHÄRVA #fuckendo